Altdorf

Altdorf er hovedstaden i Imperiet, og byen ligger på det frugtbare sammenløb af floderne Reik og Talabec, hvor de langsomme, brede vande af de to floder løber i kanaler mellem brede mudderbanker. Her langt inde i landet, er floden Reik stadig fænomenalt dyb og bred. Selv oceangående krigskibe kan lægge til her, og gør det ved Reiksport. Skibene fra den kejserlige flåde mangler den elegance som dem fra Bretonnia eller Marienburg har, de er firkantede, praktiske konstruktioner belæsset med tunge våben. Af særlig interesse er Hellhammers – krigs galejer hvor der er monteret en enkelt, enorm kanon der er i stand til at sende en Man o’War til bunden med et enkelt skud.

Altdorf er den kejserlige hovedstad, sæde for Karl-Franz, hjem for Sigmars domkirke, Kollegier for Magien og Skolen for Ingeniører. Byen er et centrum for handel og læring; dens havn vrimler med handlende, dens værtshusene med studerende. Fra de mærkelige væsener der huses i Den Kejserlige zoologisk have, til de majestætisk solide, dværg-byggede vægge, er Altdorf en by af stor skønhed og variation.

Byens officielle hersker er Karl-Franz, kejser, valgberettiget greve af ​​Reikland og Prins af Altdorf. Naturligvis har kejseren andre pligter som optager ham, og som resultat der af, så bliver Altdorf i virkeligheden styret af et oligarki af rige købmænd og mindre adelige. Korruption er udbredt, og hvis kejseren er klar over det, han gør ingenting.

The Kejserlige Palads er en stort bygning, langt den største i byen. Kejserens hof er altid fyldt med adelen fra hele imperiet, og er et arnested for politiske intriger, social manøvrering og nydelsessyg frivolitet. Forrest på den politiske side er statsrådet, en gruppe dannet af de adelige familier med de ældste slægter. Selvom Rådet ikke har nogen forfatningsmæssige myndighed, så rådgiver det kejseren om alle spørgsmål vedrørende staten. Den Store Theogonist er altid et medlem af dette råd, og står bag mange af de mere presserende forslag – ikke for ingenting bliver lederen af Sigmar præsteskabet betragtet som den mest magtfulde mand i Imperiet.

Selvom de Valgberettigede Grever er fysisk fjernet fra politik i Altdorf, har de lavet deres egen Repræsentanternes Råd. Statens Stænder, som rådet kaldes, virker som en kontrol af Kejserens beføjelser – de studerer kejserlige forordninger, skatter, afgifter og så videre, og rapporterer deres resultater tilbage til de Valgberettigede. Skulle en Imperial proklamation blive betragtet som uønsket, upraktisk, eller bare dum, kan Greverne simpelthen nægter at håndhæve den. Selv den stærkeste Kejser er hjælpeløs over for fælles trodsighed fra Valgberettigede Grever.

Altdorf har været hjemsted for magiske studier siden Magnus den Frommes tid. Der er otte kollegier af magi, en for hver af ‘farverne’ for magiens vinde: Amber (dyr), ametyst (død), Bright (brand), Celestial (himlen), Gold (metal), Grey (skygge) , Jade (liv), og Light (lys). De tre mest spektakulære kollegium bygninger – de flamme-topped tårne på Bright kollegium, de høje spir på Celestial kollegiet og den mystiske pyramide som huser Light kollegiet – er magisk skjult, således at kun få beboere i Altdorf er klar over deres tilstedeværelse. Jade kollegiet, et ting dannet af levende træer, er skjult bag høje stenmure. Grey kollegiet er en nedslidt bygning i byens fattigste slumkvarter, og har angiveligt forbindelse til mange hemmelige tunneler. Kollegiet for Amethyst for har udsigt over den berygtede hjemsøgte kirkegård Gammel Altdorf, som er hvilestedet for pestens ofrene, og få tør gå i nærheden af det. Alkymisterne i Gold kollegiet opretholder et stort, røg-svulmende smedjekompleks, som forurener floden Reik med deres mystiske kemikalier. Kun Amber har ikke kollegium i byen, men foretrækker i stedet grotterne i Amber Hills, væk fra civilisationen, der har modvilje mod deres magi.

Ingeniør Skolen har været ansvarlig for nogle af Rigets mest fantastiske tekniske gennembrud, især i forbindelse med krigsførelse. Skolens grundlægger var det legendariske geni Leonardo de Miraglio, hvis dampkampvogne stadig repareres, vedligeholdes og ombygget her (da det har hidtil vist sig umuligt at skabe nye kampvogne fra bunden). De våben der produceres af ingeniørerne spænder fra det dødbringende (den berygtede Helblaster Volley Gun) til det ubrugelig (von Tropp’s Fjeder-assisteret Kæde Lasso), selvom de fleste ting ligger et sted midt imellem. Mange af ingeniørerne er dværge, forvist fra deres klan for at vise for meget innovation – et træk der ikke er populært blandt de traditionalistiske dværge. Altdorf har en stor Dværg befolkning, ikke kun ingeniører, men købmænd, arbejdere, og faktisk medlemmer af alle grene af samfundet. Dværge kæmper i deres egne enheder i stedet for at blive rekrutteret i de statslige regimenter – de vil ofte bære uniformer i deres eget design, og foretrækker kejserlige mode over det dystre tøj andre dværge bærer.

Altdorf er centrum for tilbedelse af Sigmar, grundlægger og beskytter af Imperiet. Meget passende kan den prale med en enorm katedral dedikeret til guden. Katedralen er ottekantet i form (ottekantet er et symbol på Sigmar), meget rigt udsmykket, og siges at være bygget lige præcis på det sted hvor Sigmar blev kronet som den første kejser. Et stort palads i nærheden er den officielle residens for Den Store Theogonist.

Altdorfs heraldik omfatter den Kejserlige krone, Sigmar’s hammer og Griffen. De sidste to er ofte kombineret som en Grif der svinger en mægtig hammer. Det kronede kraniet er et symbol der bruges af Reiksguard. Nøglen er et motiv der lejlighedsvis bruges, der repræsenterer Altdorfs plads som centrum for Imperiet.

Map city altdorf

Altdorf

When things go wrong mewldoom mewldoom